Vergelijk Aansprakelijkheidsverzekering

Eenmalige-reisverzekering

Op het moment is het voor veel mensen van belang om er zich van te vergewissen dat een ongeluk meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor afreizen geconfronteerd worden met een onvoorziene situatie waarmee u niet weg kunt gaan, maar alsook tijdens uw reis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van enkele zaken af. onder andere waar je trip naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor consumenten die zorgeloos een vakantie wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De goedkoopste reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking eenvoudig, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een bekendste reisverzekering een vereiste. Een goedkopere en een voordelige reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het met name van belang om rekening te houden met het land naar waar u op vakantie gaat. bepaalde beschermingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk aleen aangeboden als de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene uitgaven moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisgeld als u onverwacht ziek wordt of door een accident in het kliniek komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst gedekt voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte reis– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onverwachte onkosten als gevolg van een probleem.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan reisverblijf

Geld door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u de beste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw reis gewenst is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een betere reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuzemogelijkheid maken uit twee opties. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste kans is gewenst indien u er voor kiest om slechts één keer per 12 maanden op vakantie te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend afsluiten commercieel namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde kalenderjaar nog een onverwachte trip? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend afsluiten interessant?

Een betere reisverzekering is er 1 die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Vanzelfsprekend is een de beste reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan ook veruit voordeligste keuze voor mensen die er voor kiezen om meerdere malen per jaar andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per jaar op reis gaat (hetzij een zomertrip, een wintersportvakantiereis of ordinair een citytrip) is het commercieel interessanter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en goedkopere reisverzekering in één afsluiten is goed mogelijk.

Probleemloos op tochtje

Voor veel natuurlijke personen is het niet zo helder om uit te maken welke reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Tevens kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waardoor men misschien heel wat slechter is betaalt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit uiteraard zonder meer voorkomen? In dat situatie is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u zeker weten een bijzonder gewenste keuze.

Waar zitten de addertjes?

Het aan gaan van een multirisicoverzekering zorgt er dientengevolge voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken gericht op de functionele kant en de denkbare dreigingen die verbonden zijn aan uw tochtje. Dat neemt evenwel niet weg dat er tevens enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de meest belangrijke redenen waarom telkens meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering af te sluiten gaat namelijk schuil in het feit dat er tevens een met het oog op geld gewin aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer besteedbaar bedrag vrij wordt gehouden voor de vakantiereis zelf en dat is vanzelfsprekend te allen tijde mooi meegenomen. Dit financiële voordeel kan ook verdwijnen op welk moment er sprake is van een dubbele verzekering.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals alvast aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering te allen tijde rekenen op een financieel voordeel op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er enkele verzekeringen in één maal worden afgesloten. De hoogte van dit commercieel gewin is altijd afhankelijk van de verzekeraar van uw mogelijkheid. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo seduisant een optie financieel voordeel is het dan alsook immer de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de diverse soorten reisverzekeringen die er bij de diverse tripverzekeraars worden aangeboden.

Op sneeuwvakantie met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Vanzelfsprekend vanuit gaan dat deze alle mogelijke vakanties indekt. Het is gewoon bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook bepaalde reizen waar een hoger risico aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Gedurende een wintersporttrip loopt u als vakantieganger een groter dreiging om enkele botten te breken en dat bedreiging wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd op zijn minst indekken. voordat op wintersport te vertrek is het dan alsook altijd belangrijk om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke tochtje al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen op welk moment u op wintersport gaat is welke bagage nu precies is verzekerd en welke niet. Veel natuurlijke personen weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt ten minste onder de verzekerde bagage. Dat houdt in, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier besluiten om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het gehele prijs van aankoop van het materiaal zal uitbetalen. Ook zijn er immer maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te checken in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die ook een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in het algemeen rekenen op veel meer beschermingen dan u in eerste instantie denkt. Wat bijvoorbeeld met de geld die u heeft gemaakt voor het verkrijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij medische redenen), dan zult u merken dat ook deze onkosten zijn betaald. Allicht geldt ook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is enkel van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is mogelijk dat de reisverzekering die u heeft afgesloten ten minste over een dergelijke bescherming beschikt, maar de kans is alsook reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u een blik werpen op uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering standaard niet over een dergelijke bescherming beschikt, maar u welbeschouwd de wintersport wenst te beschermen kan dit in de regel immer tegen een kleine meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende jaar aan te gaan en heeft u een sneeuwvakantie in de planning staan? In dat situatie is het de extra tijd waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportbescherming te vergelijken voordat een definitieve keuze te maken!

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die tevens al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en zorg dat je niet dubbel verzekerd bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering volledig niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt betaald en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis uiteindelijk moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzeggen kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen ten gevolge van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de goedkopere reisverzekering vinden. Zo snel en simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.

Scroll naar boven