Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Doorlopende-reisverzekering

Tegenwoordig is het voor veel mensen belangrijk om er zich bewust van te zijn dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het geval wanneer u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor afreizen er mee te maken krijgen met een plotselinge situatie waardoor u niet weg kunt gaan, maar alsook ten tijde van uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van de voordeligste reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van een aantal extra’s af. onder andere waar je trip naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor veel mensen die zonder zorgen een vakantiereis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering aan gaan is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel personen is ook het vinden van een voordeligste reisverzekering een vereiste. Een de meeste voordelige en een betere reisverzekering in 1 afsluiten is goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de duur van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die geboden. Voor wat dit laatste betreft is het tenslotte echt van belang om rekening te houden met de regio naar waar u op tochtje gaat. zekere dekkingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk aleen geboden als de vakantie zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onverwachte kosten moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het privekliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte trip– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de extra kosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan vakantiereisverblijf

Kosten door onder andere schade aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw vakantiereis gewenst is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter de beste reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit gebied de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste mogelijkheid is verstandig als u er voor kiest om slechts één maal per jaar op vakantie te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de prijs namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van afreizen en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht binnen hetzelfde 12 maanden nog een onverwachte reis? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Op welk moment is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er één die volledig is afgestemd op uw situatie. Zeker is een de beste reisverzekering afsluiten leuk, maar op welk moment deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan ook veruit de goedkoopste mogelijkheid voor mensen die er voor kiezen om 2 keer op vaker per jaar andere bestemmingen op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee maal per 12 maanden op tochtje gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersporttrip of alledaags een citytrip) is het financieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering aan gaan door te vergelijken? Een goede en goedkope reisverzekering in één afsluiten is uitstekend mogelijk.

Annuleren van vakantie door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een vakantie te annuleren door een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u immer over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw tochtje zal in dit geval dan tevens nagenoeg in z’n geheel worden terugbetaald. Nagenoeg? Klopt, want er zijn immer geld die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel mensen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de of 3de graad doorgaans door een annuleringsverzekering worden gedekt. ook wanneer er hiervan sprake is kan uw vakantie dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest plotselinge momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering alsook hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer onder andere 1 van uw voordeligste vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan ook bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het ganse bedrag van de geplande tochtje kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van annulering

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke trips naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het betekent niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan uitoefenen op uw verzekering. wanneer u bijvoorbeeld tochtje heeft aangevraagd, maar u ineens niet kunt afreizen omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een probleem heeft gehad zal de annuleringsverzekering in het algemeen altijd een gepaste bescherming voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een met het oog de prijs bedreiging te vrezen ten gevolge van een plotselinge gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering afsluiten

Bovenstaande legt uit dat het in tal van verscheidene omstandigheden heel goed een mogelijkheid is om het door u betaalde bedrag voor uw tochtje terug te vorderen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet immer standaard een annuleringsverzekering wordt geboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat afsluiten of deze laten toevoegen aan de door u gewenste polis is in allerhande situaties dus wenselijk. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende anulatieverzekering kunt beschikken is het doen van een vergelijking vooraleer een doorlopende reisverzekering te kiezen in ieder situatie te allen tijde een uitstekende optie.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de uitgaven als je de tocht op de keper beschouwd moet annuleren. onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden. Wil je je trip annuleren vanwege een geval die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Veel mensen denken tegenwoordig nog te allen tijde dat het een mogelijkheid is om met een doorlopende reisverzekering een zekere reis te annulatie op welk moment zich plotselinge omstandigheden aan het licht komen. Dat is ook ten minste niet het geval. U kunt aleen een trip opzeggen zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u eveneens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er volmaakt zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte ordinair uw trip zonder kosten kunt annuleren? In dat geval is het volmaakt interessant om even de informatie op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale uitgaven van je vakantie. De kosten van een annuleringsverzekering is in de regel tussen de vijf en zes procent van de totale reizen om. Daar komen ook nog polisonkosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de reizen om, hoe meer kosten je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Betere reisverzekering

op welk moment u een reis heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een optie zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke gevaren wat te maken heeft met uw welverdiende trip zijn betaalt kan het verstandig zijn om een tijdelijke- of kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering afsluiten kan voor personen die slechts 1 keer per kalenderjaar op vakantiereis gaan de meest slimme keus zijn. Op deze wijze genieten ze per slot van rekening van een passende bescherming voor hun geplande vakantiereis, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met onnodig hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele malen op trip gaan in het komende jaar? In dat situatie is de keus om een doorlopende reisverzekering af te sluiten te allen tijde het verstandigst. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit per slot van rekening altijd van de meest optimaleverzekering.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (soms heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld overhouden.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade in enkele stappen wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg belangrijk bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de meest geschikte reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis toch moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ernstige ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van zekere omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annuleren van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de voordeligste reisverzekering vinden. Zo easy is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via onze website.

Scroll naar boven