Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering

De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de verzekering van je auto annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeraar zal jouw autoverzekering meestal binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeraar en zeg dan pas je lopende verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeraar een premieverhoging invoert of de algemene voorwaarden vernieuwde, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn opzeggen.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de passende verzekering voor je auto voor jouw geval te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je verzekering voor je auto vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je linea recta wat voor jou de drie beste overeenkomsten zijn. De slimste verzekering voor je auto kun je via hier aanklikken en je wordt doorverwezen naar de site van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je ook alle overige autoverzekeringen overwegen. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op je scherm bekijken of aanstonds een verzekering voor je auto vinden op de site van de verzekeraar. Zo simpel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet betaald.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De optie voor de bescherming hangt af van het bouwkalenderjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: de beste autoverzekering

Scroll naar boven