wat is een rechtsbijstandverzekering

Das Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je er niet uitkomt met de tegenpartij bij een ongeval in het verkeer. Dan is het fijn als iemand je helpt die weet wat je rechten en plichten zijn.

Das Rechtsbijstandverzekering: Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering biedt u een vergoeding voor de onkosten van een juridisch proces. Deze verzekering kan verschillende terreinen beslaan: inkomen, verkeer, werk, etc. Ook zijn er speciale rechtsbijstandverzekeringen voor ondernemers en studenten. Een rechtsbijstandsverzekeraar biedt advocaten en advocaten aan om u te helpen bij het juridische proces. Tevens de onkosten van de gerechtsgang worden vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Gerechtelijke hulp kan erg duur worden, het is daarom over het algemeen goedkoper om een verzekering voor juridische hulp af te sluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering ligt niet voor de hand om af te sluiten, maar kan opeens nodig zijn! Het is dan tevens geen overtollige luxe om een goede rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Kijk naar de opties van de verzekering van die op onze website worden laten zien.

Deskundige juridisch advies onbezorgd over de kosten

Een juridisch probleem kan in het dagelijks leven in verscheidene situaties ontstaan. Met een rechtsbijstandverzekering kunt u terugvallen op deskundige juridische hulp, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de kosten.

FBTO heeft als eerste verzekeraar een rechtsbijstandverzekering waarbij u zelf kunt bepalen welke bescherming u wilt. En daarom betaalt u alleen voor de bescherming die u nodig heeft.

U kunt kiezen uit de volgende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Inkomen en Medisch.

De voordelen van de FBTO rechtsbijstandverzekering zijn:

  • modules zijn los van elkaar af te sluiten
  • het hele gezin is meeverzekerd
  • geen minimaal claimbedrag
  • verstandig kiezen is geld geld besparen.

    Eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering

    Een rechtsbijstandverzekering biedt geen financiƫle uitbetaling in het geval van problemen, maar levert in principe een dienst aan u als verzekeringnemer. Dit maakt het in een aantal gevallen wat lastig om te bepalen hoe het eigen risico bij een rechtsbijstandverzekering werkt. Mocht u ervoor kiezen om een eigen risico in te stellen bij het afsluiten van dit type verzekering, dan krijgt u bij het inschakelen van juridische hulp een rekening van uw verzekeraar. Meer informatie over uw eigen risico en het gebruik daarvan vindt u in de voorwaarden van de polis van een rechtsbijstandverzekering.

    Het is interessant om voor een eigen risico te kiezen als u geen geschillen verwachten en uw maandelijkse maandpremie wilt verlagen. Des te hoger uw eigen risico is, des te lager is ook uw maandelijkse premie.

Scroll naar boven