goedkoop boekhoudprogramma zzp

Boekhoudsoftware Gratis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobieltje dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft uiteenlopende voordelen:

  • altijd en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus immer inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding te allen tijde en overal bijwerken.
  • Veilig: meestal wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Toch is dit niet zo. De gemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je simpel samenwerken met je boekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens je boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is in veel gevallen een stuk voordeliger dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit vrijwel altijd tevens zonder kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit vaak niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer belangrijk om de administratie bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van jouw onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke rekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Zo houd je het overzichtelijk en kun je in een ogenblik zien of en hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de administratie

Ga vanaf de start van je onderneming nauwkeurig te werk en zorg immer voor een strak overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van belang met regelmaat je administratie bij te werken. Het bijhouden van een geordende administratie neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze wijze win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je bedrijf.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je behoften. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je situatie past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en niet moeilijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je immer beschikking over de juiste informatie en kun je snel nieuwe mutaties opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je eenvoudig gegevens opvragen. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan zoeken? Je kunt in enkele stappen en eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware gratis.

Scroll naar boven