Independer Aansprakelijkheidsverzekering

Beste-reisverzekering

Op het moment is het voor bijna alle consumenten interessant om er zich bewust van te zijn dat een gevaar meestal in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie op welk moment u er voor kiest om een tochtje te boeken. U kunt voor weggaan geconfronteerd worden met een onvoorziene situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar tevens tijdens uw trip kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele opties af. onder andere waar je tochtje naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per maand.

Dat het afsluiten van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor iedereen die onbezorgd een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. Een betere reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking gemakkelijk, maar voor veel mensen is tevens het vinden van een de voordeligste reisverzekering een vereiste. Een de betere en een voordelige reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigsheidsduur van de reisverzekering in kwestie evenals met de beschermingen die beschikbaar zijn. Voor wat dit laatste betreft is het welbeschouwd echt interessant om rekening te houden met de regio naar waar u op vakantiereis gaat. bepaalde dekkingen worden bij een in ieder geval reisverzekering namelijk louter gedekt als de reis zich binnen de Europese Unie afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een reis naar het buitenland kan er van alles mis gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u extra geld moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisonkosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere optie op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, niet verwachte uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra tochtje– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je ten tijde van een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte uitgaven als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan vakantieverblijf

Geld door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw reisverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europabescherming en is het niet nodig om je wereldbescherming aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor je situatie.

Kortlopend of doorlopend?

De meest belangrijke vraag die je jouw zelf moet stellen als je reisverzekeringen vergelijkt is of je een doorlopende reisverzekering wilt aan gaan of een kortlopende reisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar door gedekt voor ongemakken op vakantiereis. Dat is gedurende je tochtje maar meestal alsook ten tijde van dagjes uit of weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering is normaalgesproken handig voor bijna alle consumenten die vaker dan 1 keer per twaalf maanden op vakantiereis gaat. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een bepaalde trip en duurt zo lang als je vakantie duurt.

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is al eenvoudig voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Alleenstaanden of koppels die meer dan drie weken per jaar op reis gaan, kunnen meestal beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Voor families ligt deze grens al bij twee weken. Deze periode hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Een kortlopende reisverzekering kost je per trip al eenvoudig een enkele tientjes, terwijl een doorlopende reisverzekering maar enkele euro’s per maand kost. ernaast betaal je voor een kortlopende reisverzekering continu opnieuw afsluitkosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je de afsluitkosten maar 1x.

Op wintersport met doorlopende reisverzekering

als u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zult u er Uiteraard vanuit gaan dat deze alle mogelijke tochtjes indekt. Het is simpel bekend dat een doorlopende reisverzekering (net als een kortlopende) geen dekking voorziet bij zakelijke reizen, maar ook zekere reizen waar een hoger bedreiging aan verbonden is kunnen uit de boot vallen. Een bekend voorbeeld is de wintersport. Ten tijde van een wintersportvakantie loopt u als toerist een groter bedreiging om enkele botten te breken en dat gevaar wil de verzekeringsmaatschappij lang niet altijd standaard indekken. alvorens op sneeuwvakantie te weggaan is het dan alsook altijd vanzelfsprekend om na te gaan of de verzekering die u heeft afgesloten een dergelijke reis al dan niet indekt.

Ski- en snowboarduitrusting gedekt of niet?

De eerste vraag die u zich dient te stellen wanneer u op sneeuwvakantie gaat is welke bagage nu exact is gedekt en welke niet. Veel consumenten weten het niet, maar ski- en snowboarduitrusting valt in ieder geval onder de verzekerde bagage. Dat betekent, mocht uw materiaal onderweg naar uw vakantiebestemming zelf kwijt raken, dan kan zal uw reisverzekering hier overgaan om u te vergoeden. U dient er natuurlijk wel rekening mee te houden dat niet het ganse nieuwprijs van het materiaal zal uitbetalen. Tevens zijn er altijd maxima verbonden aan het bedrag dat voor uw ski- en snowboarduitrusting kan worden uitbetaald. Dit dient u te controleren in uw verzekeringspolis.

Gereserveerde skipas of lessen recupereren?

mits u er voor heeft gekozen om een doorlopende reisverzekering aan te gaan die tevens een dekking voorziet in het situatie van wintersport, dan kunt u in de regel rekenen op veel meer dekkingen dan u in eerste instantie denkt. Wat onder andere met de geld die u heeft gemaakt voor het krijgen van een skipas en het boeken van eventuele lessen voor aanvang van uw trip? wanneer u een goede reden heeft om aanspraak te maken op tussenkomst door uw doorlopende reisverzekering (bijvoorbeeld bij geneeskundige redenen), dan zult u merken dat alsook deze kosten zijn vergoed. Allicht geldt alsook hier dat u slechts een gedeelte van de betaalde onkosten ontvangt, maar goed: ‘iets’ is beter dan ‘niets’.

Wintersportbescherming bij doorlopende reisverzekering

Bovenstaande informatie is uitsluitend van toepassing bij een doorlopende reisverzekering die kunt beschikken over een wintersportdekking. Het is een optie dat de reisverzekering die u heeft afgesloten op zijn minst over een dergelijke dekking beschikt, maar de optie is tevens reëel dat, dat niet het situatie is. Om dit te achterhalen kunt u er voor kiezen om contact op te nemen met uw verzekeraar of kunt u de voorwaarden lezen van uw verzekeringspolis. Op welk moment u merkt dat uw doorlopende reisverzekering in ieder geval niet over een dergelijke dekking beschikt, maar u uiteindelijk de wintersport wenst te dekken kan dit over het algemeen altijd tegen een minimale meerprijs. Dient u nog een doorlopende reisverzekering voor het komende 12 maanden af te sluiten en heeft u een sneeuwvakantie in de agenda staan? In dat situatie is het de moeite waard om eerst even het aanbod aan doorlopende reisverzekering met wintersportdekking te vergelijken voordat een definitieve optie te maken!

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (wellicht heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet dubbel gedekt bent. Vaak kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er tenslotte wat gebeurt wil je graag dat de schade eenvoudig wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van zekere omstandigheden. Ook als je door zekere gebeurtenissen tijdens je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Tevens gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via hier.

Scroll naar boven