goedkope autoverzekering berekenen

Autoverzekering Zakelijk Vergelijken

Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeraar anders geregeld. Meestal is het een dag, 30 dagen, maar een jaar komt tevens wel voor. Voor verzekeraars die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeraars hanteert men een eenvoudige contracttermijn van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je per dag overstappen met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Autoverzekering Zakelijk Vergelijken

Als je een andere auto koopt, moet je altijd een autoverzekering afsluiten. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste overwegingen hierbij maakt. Er zijn niet minder dan 120 verschillende verzekeringen voor auto’s en de optie hangt bijvoorbeeld af van het leeftijd auto, op welk moment je geboren bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen bepalen de kosten van hun autoverzekering op bovenstaande kenmerken. Om de betere verzekeringpolis voor de verzekering van je auto te berekenen hebben ze deze gegevens nodig. De goedkopere deal is niet altijd de voordeligste autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de verzekering voor je auto vergelijken die het beste bij je persoonlijke situatie past. Vervolgens kun je linea recta een passende, maar voordelige verzekering voor je auto aan gaan.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best moeilijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog aanvullend verzekerd te worden. Wat er exact wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u afsluit. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is op zijn minst verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen betaald. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet vergoed.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed, maar niet in alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet betaald krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer men een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een optie om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een schade, of kunt u bijvoorbeeld de ramen aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering zakelijk vergelijken

Scroll naar boven