goedkope autoverzekering

Autoverzekering Prijs

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de simpele dekking van de verzekering voor je auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering af te sluiten. Je kunt bij de meeste autoverzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende verzekering voor je auto biedt bescherming voor vrijwel alle geleden letselgebreken en/of gebreken aan bagage of persoonlijke dingen van de berijder en ;eventuele metgezellen als gevolg van een aanrijding met je auto. De hoogte van de vergoeding die je krijgt, hangt af van de daadwerkelijke schade en is in de regel ten hoogste één miljoen euro. Hoe hoog de uiteindelijke vergoeding uiteindelijk is, kun je teruglezen in de voorwaarden van je verzekering van jouw autoverzekeraar.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars geven ook de optie om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1 keer per jaar schade claimen zonder dat de maandlasten van de verzekering van je auto omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft daarentegen wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je maandprijs wel hoger wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Regel dat u dit zo snel mogelijk doet wanneer u een nieuwe auto koopt. U kunt het beste de verschillende providers met elkaar vergelijken, zodat u precies weet wat er is verzekerd en wat niet. Bekijk ook wat alle optionele mogelijkheden zijn en probeer in te schatten of u dit nodig hebt. Voor beginnend bestuurders zijn er ook speciale verzekeringen, en kijk hier ook goed welke eigenschappen er allemaal zijn. De maandprijs kan best veel verschillen. Het afsluiten van een verzekering kunt u gemakkelijk online doen. Dit is doorgaans niet heel moeilijk.

Prijs voor de premie autoverzekering berekenen

Een autoverzekering vergelijken en de maandpremie berekenen kan alleen indien het type auto bekend is. Om die reden wordt altijd eerst naar het kenteken van de te verzekeren auto gevraagd. Ook wordt er in de berekening van de autoverzekering meegenomen hoe oud de auto is. Een andere belangrijke factor is het aantal schadevrije jaren die je hebt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe kleiner de autoverzekeraar acht dat jij schade aan een auto veroorzaakt. Bij het berekenen van de autoverzekering maandprijs speelt dit uiteraard een rol.

WA verzekerd, WA + Beperkt casco of WA + Volledig casco

Een belangrijke keuze die je moet maken bij autoverzekeringen vergelijken is welke dekking je wilt. Hieronder vind je de verschillen tussen deze dekkingen.

Alleen WA autoverzekering
Als je uitsluitend een WA verzekering hebt dan wordt alleen de schade uitbetaald die jij veroorzaakt hebt bij anderen. Indien je eigen auto ook schade heeft dan zal de autoverzekering dit niet dekken. Alleen WA verzekerd zijn is aan te raden indien je in een auto rijdt die erg oud is een nog maar weinig waarde heeft.

WA + Beperkt casco autoverzekering
Bij deze dekking wordt schade veroorzaakt door jou bij anderen betaald en eventuele schade aan je eigen auto wat veroorzaakt is door inbraak, diefstal, storm of brand. Schade die jijzelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto zal niet vergoed worden.

WA + Volledig casco autoverzekering
Dit is de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten. Met deze dekking wordt ook schade die jij veroorzaakt hebt aan je eigen auto betaald.

Is een goedkope autoverzekering aan te raden?

De goedkoopste autoverzekering vind je door te kiezen voor een ‘Alleen WA dekking’ te kiezen. Zoals hierboven beschreven staat zijn veel schades niet gedekt. Om die reden hoeft een goedkope autoverzekering niet direct de beste keuze te zijn. Door bij ons een autoverzekering te vergelijken vind je wel eenvoudig de voordeligste autoverzekering die past bij de gewenste dekking. Of je nu ‘Alleen WA verzekerd’‘WA + Beperkt casco’ of ‘WA + Volledig casco’ kiest, via ons vind je altijd de goedkoopste autoverzekering aangepast op jouw persoonlijke situatie. Hier is meer te zien: autoverzekering prijs

Scroll naar boven