Autoverzekering Afsluiten Na Aankoop

Autoverzekering Goedkoopste

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de standaard dekking van de verzekering voor je auto heb je de optie om een aanvullende autoverzekering te nemen. Je kunt bij heel veel autoverzekeraars kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Een gebrekenverzekering inzittenden vergoedt de werkelijk geleden schade van de inzittenden die in jouw auto zaten lopende de aanrijding. Ook hier maakt het niet uit wie er schuldig is.

Een schadeverzekering inzittenden is een aanvullende autoverzekering. Die dekking biedt tegen lichamelijke en niet-lichamelijke gebreken na een ongeluk. In de regel is dit een dekking ten hoogste één miljoen euro. Met een inzittendenverzekering zorg je dat je perfecte dekking hebt als er een ongevalis gebeurd.

Pechhulp

Meestal is er de mogelijkheid om je aanvullend te beschermen voor pechhulp in eigen land of bijvoorbeeld in heel Europa. Als je hiervoor een extra autoverzekering aangaat, heb je altijd assistentie als je onderweg problemen hebt aan je auto.

Een pechhulpverzekering betaalt onkosten als effect van pech met de auto. Met deze verzekering voor je auto krijg je onverwijld hulp als je auto door pech en/of een motorisch defect niet meer kan rijden. Je hebt de optie voor een ons land en/of Europa dekking.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook indien u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog aanvullend verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u aangaat. Hoe duur een verzekering is, hangt af van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet betaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle gevallen. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet uitbetaald krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer de verzekeringnemer een splinternieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde opties hiervan belangrijk vindt. Zo is het een optie om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopste

Scroll naar boven