Inboedel En Aansprakelijkheidsverzekering

All Risk Verzekering

Ook al is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht, het kan tenslotte verstandig zijn om deze naast de WA verzekering af te sluiten. Wil je verzekerd zijn voor de gebreken die je veroorzaakt bij derden, maar weet je niet precies voor welke verzekeraar je het goedkopere kunt kiezen? Of twijfel je welke verzekering voor jou het goedkoopste is? In dit artikel vindt je alle kennis die je benodigd alvorens je begint met all risk verzekering, en voorafgaand je er 1 gaat vinden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren?

Uitgangspunt voor de verzekering om uit te keren bij all risk verzekering is dat jij aansprakelijk bent voor de te vergoeden gebreken aan personen of zaken. Als dat zo is, zijn tevens de schades achteraf gedekt.

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je partner kan per abuis een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je kat de bril van een vader voor voedsel aangezien. De schade kan flink oplopen als je niet goed gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten als jij of je gezinslid per abuis de aanstichter is van schade aan anderen. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je partner als privé-persoon maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

WA verzekering (AVP)

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming voor schade waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent gedekt voor immateriële letselschade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. daarnaast ben je gedekt voor gebreken aan materiële schade. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet altijd dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent meestal tevens aansprakelijk voor schade aangericht door je papegaai. ook ben jij verantwoordelijk voor schade die is ontstaan door een mankement aan je huis. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van je huis op het hoofd van de buurman valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de gebreken die dit heeft opgeleverd.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een ongeluk zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeval een bal door het raam schoppen tijdens het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van gebreken aan derden. Dit geldt alleen voor de gebreken die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is niet geboden voor Nederlanders, maar wel aan te raden. Als jij of je familielid iets doet waarmee gebreken ontstaat, kun je over het algemeen aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Dat houdt in dat de verzekeringnemer opdraait voor de materiële schade, maar ook voor letselschade. Zeker die letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Dan is het fijn als je verzekerd bent.{

Waarom een AVP?

Een WA verzekering sluit je af om je te verzekeren tegen schades waar je wettelijk verantwoordelijk voor bent. Dit zijn schades die je toebrengt aan personen of de spullen van andere mensen. Denk aan de laptop van je collega die je uit je handen laat vallen. Of je collega die struikelt over een laaghangend snoer in je woonkamer en zijn sleutelbeen breekt. De aansprakelijkheidsverzekering vergoedt bijna alle gebreken die jij hebt veroorzaakt, ook die van onder meer je huisdieren. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van €1.000.000.

Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je naast je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij assisteren bij het maken van een keus voor de AVP voor jou.

Uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt u tegen gebreken aan andere mensen waarvoor u verantwoordelijk wordt gesteld.

U bent gedekt tegen schade aan anderen

  • De aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel AVP genoemd
  • De WA verzekering uitbetaald letsel schade en zaakschade
  • Met opzet veroorzaakte schade wordt niet betaald
  • Alleen financiële gebreken uit zaken of letsel worden betaald door een aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die gebreken die jij aan een ander persoon of zijn bezittingen aanbrengt. De polis is in beginsel bij iedere verzekeraar hetzelfde. Als u als verzekerde schade toebrengt aan (spullen van) anderen dan wordt dit tot rondom €1.250.000 vergoed per situatie. Dit bedrag verschilt per verzekering.

Is een aansprakelijkheidsverzekering particulieren verplicht?

In ons land is het aan gaan van een WA verzekering niet verplicht. Maar het is wel handig om dit te doen. Vooral met kleine kinderen zit een ongeval in een niet groot hoekje. De kosten voor het terug betalen van de veroorzaakte schade kan dan behoorlijk hoog uitvallen.

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren: niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de autoverzekering, hoort de aansprakelijkheidsverzekering particulieren niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een WA verzekering hoort volgens de Consumentenbond echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

De premie die je betaalt voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren met gezinsdekking (circa €50 per twaalf maanden voor een te verzekeren bedrag van €1,25 miljoen of meer) is relatief niet hoog en zeker geen reden om een polis niet af te sluiten. Ook ben je als je g1 WA verzekering hebt en wel verantwoordelijk bent voor schade aan eigendommen van een ander, veel duurder uit. En bovendien is tevens het slachtoffer er de dupe van als je geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Wat is verzekerd

Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tot een bedrag van 1.250.000 euro. De aansprakelijkheidsverzekering heeft een ruime dekking. Als jij voor de wet aansprakelijk bent, kun je een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. De aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de schade die jij hebt veroorzaakt, maar ook die van eventuele gezinsleden, uitwonende kinderen (vanwege studie), inwonende ouders en logés. Er zijn maar een aantal gevallen die zijn uitgesloten van de dekking.

Wat is niet verzekerd

De aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schades die zijn veroorzaakt met een motorvoertuig. Want hiervoor heb je dan een aparte brommer-, motor- of autoverzekering afgesloten. Tevens gehuurde spullen, bijvoorbeeld voor een verbouwing of feest, zijn niet gedekt via de aansprakelijkheidsverzekering. Maar tevens het jachtrisico en schade bij risicovolle sporten is uitgesloten. gebreken die je opzettelijk hebt veroorzaakt wordt niet uitgekeerd door de aansprakelijkheidsverzekering.

Wat kost een WA verzekering?

Een AVP kost een paar euro per maand. De exacte kosten hangen af van je persoonlijke situatie, zoals je woonplaats en leeftijd. Tevens maakt het ook uit of je de AVP alleen aangaat of dat je tevens je partner en/of kinderen meeverzekert.

Met een AVP bent u verzekerd op welk moment u aansprakelijk gesteld wordt.

Voor welk bedrag aan gebreken ben ik verzekerd?

Dit verschilt per verzekeraar. Het dekkingsbedrag varieert van € 1.000.000 tot € 2.500.000. Bij meerdere verzekeraars kun je tussen twee bedragen kiezen, maar bij sommige heb je geen optie. Let hier dus goed op. Een hoger dekkingsbedrag houdt in tevens een hogere kosten die je elke maand moet betalen. Je kunt tevens de bedragen van een WA verzekering vergelijken. Ondanks dat deze verzekering vereist is heb je hier wel keuze vrijheid in.

Waarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af?

De meeste Nederlanders hebben al een aansprakelijkheidsverzekering voor privésituaties. Alleen betaalt een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) geen schades die je als bedrijf veroorzaakt. Zo’n schade kan flink in de papieren lopen, dus is het verstandig een AVB te hebben. Heb je dit niet? Dan loop je het gevaar dat je zo’n hoge claim niet zelf kunt betalen. Zeker als kleine zelfstandige kan dit een probleem zijn, waar je liever niet mee te maken krijgt.

Eenvoudig overstappen aansprakelijkheidsverzekering

Het klinkt moeilijk om je oude aansprakelijkheidsverzekering particulieren te op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekering, maar dat is snel geregeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met je huidige verzekeraar. Zij maken de opzeggen dan voor je in orde. Dan kun je een aansprakelijkheidsverzekering via onze vergelijkingstool voor all risk verzekering vinden.

Scroll naar boven